Kotivinkki

Omena-vaniljakerroskiisseli

40 min
3
0

Omena-vaniljakerroskiisseli

Vanilja ja omena muodostavat hurmaavan makuparin kerroskiisselissä. Mausteina on kardemummaa, neilikkaa ja kanelia.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

Vaniljakiisseli

  • 6 dlmaitoa
  • ½ dlmaissitärkkelystä
  • ¾ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Omenakiisseli

  • 1–2pientä kotimaista omenaa
  • 6 dlomenatäysmehua
  • ½ dlsokeria
  • 3–4kokonaista neilikkaa
  • 1kanelitanko
  • (4–6 kokonaista kardemummansiemenkotaa)
  • 2 rklperunajauhoja
  • ½ dlvettä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Valmista ensin vaniljakiisseli. Sekoita (pinnoitetussa) kattilassa kylmä maito, maissitärkkelys ja sokerit.
2. Nosta kattila liedelle ja kuumenna seosta koko ajan pohjaa pitkin sekoittaen kunnes seos kiehuu. Vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen sekoittaen 3–4 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä hieman ja annostele sitten tarjoiluastioiden pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Jäähdytä kokonaan.
3. Valmista omenakiisseli. Pese ja paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Pane kattilaan omenakuutiot, mehu, sokeri ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin viisi minuuttia. Poista mausteet.
4. Sekoita perunajauhot ½ dl:an kylmää vettä. Lisää perujauhoseos ohuena norona kuumaan omenamehuun koko ajan sekoittaen. Kuumenna vielä hetki, kunnes seos pulpahtaa 1–2 kertaa. Nosta kiisseli sivuun ja anna jäähtyä.
5. Annostele jäähtynyt omenakiisseli vaniljakiisselin päälle. Jos et tarjoa annoksia heti, ripottele kerroskiisselin pinnalle sokeri, jotta pinnalle ei muodostu epämiellyttävää kalvoa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä