Kotivinkki

Omenaa, kermatoffeeta ja mantelia – ja yllätyslisänä poppareita! Omena-toffeekakku tihkuu makuja

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Omena-toffeekakku on ihanan överi syysherkku, jossa yhdistyvät muun muassa raikas omena, vaniljatuorejuusto ja makea toffee. Kokeile ja rakastu!
KA
4.3
2
Julkaistu: 22.9.2021


Ainekset (10 annosta)

  • 5 dlpieniä omenakuutioita
  • 150 gpehmeää voita
  • 2 dlfariinisokeria
  • 3munaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1½ dlmantelirouhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ tlinkivääriä
  • ⅓ tlsuolaa
  • 15toffeekarkkia (Omar)

Vuokaan

  • voita
  • vehnä- tai korppujauhoja

Kuorrutus

  • 200 gvaniljatuorejuustoa
  • 2 dlvispikermaa

Koristelu

  • kuivattuja omenarenkaita
  • popcorneja
  • pähkinöitä tai manteleita
  • kinuskikastiketta
Tulosta

Omena-toffeekakku valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi (kotimaiset omenat voit käyttää kuorineen).
  2. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
  3. Yhdistä vehnäjauhot, mantelirouhe, leivinjauhe, inkivääri ja suola. Leikkaa toffeekarkit pieniksi paloiksi
  4. Kääntele omenanpalat, kuivat aineet ja toffee­palat taikinaan.
  5. Levitä taikina voideltuun vuokaan ­(Ø 20−22 cm). Tasoita taikinan pinta lastalla.
  6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja on tikulla testattaessa kypsää.Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  7. Leikkaa kakku täysin jäähtyneenä kahteen osaan.
  8. Tee kuorrutus. Vatkaa tuorejuusto ja kerma kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kolmannes vaahdosta kakun väliin ja kuorruta kakku lopulla vaahdolla. Vaahdon ei tarvitse peittää kakkua kokonaan.
  9. Viimeistele omena-toffeekakku omenalastuilla, popcorneilla, pähkinöillä ja kinuskikastikkeella.

Vinkki!

Tee kuivatut omena­renkaat itse. Katso täältä ohje omenoiden kuivaamiseen.

2 kommenttia