Maku

Omena-toffeekakku

1 h 30 min
3
2

Omena-toffeekakku

Mehevässä omenakakussa on suloisina sattumina kermatoffeeta ja pähkinää. Fariinisokeri antaa karamellimaisen maun. Kakku viimeistellään täyteläisellä mascarpone-juustolla, omenahillolla ja kinuski-poppareilla. Onko makeampaa ja parempaa!
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 3 dlfariinisokeria
  • 3 kplmunaa
  • 5 dlomenaa (suomalainen) (pieninä kuutioina)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlpähkinä- tai mantelirouhetta (esim. Omar)
  • 1 1/2 dlpehmeää kermatoffeeta pieninä paloina (esim. Omar)

Voiteluun

  • voita
  • mantelijauhetta tai korppujauhoja

Kuorrutus

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 dlomenahilloa tai -hilloketta
  • kinuski-popcorneja tai pähkinöitä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi.

Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.

Yhdistä omenakuutioihin sokeri ja mausteet. Yhdistä vehnäjauhot, pähkinärouhe, leivinjauhe ja suola.

Kääntele taikinaan omenanpalat, kuivat aineet ja toffeekarkit.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina voideltuun (vetoisuudeltaan n. 1 1/2 l) vuokaan. Tasoita taikinan pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45-50 minuuttia tai kunnes kakku saa kauniin värin, irtoaa vuoan reunoista ja on tikulla testattaessa kypsää. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta saa liiaksi väriä.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä.

Notkista mascarpone ja mausta se tomusokerilla. Levitä mascarpone aaltoilevasti kakun päälle.

Viimeistele omenahillolla ja kinuski-popcorneilla tai esimerkiksi pähkinöillä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä