Kotivinkki

Omena-rosmariinikastike ja kermainen sinappikastike

0
0

Omena-rosmariinikastike ja kermainen sinappikastike

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

OMENA-ROSMARIINIKASTIKE:

  • 5 dlkinkun paistolientä vedellä laimennettuna
  • 2hapahkoa omenaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • ½ tlkuivattua rosmariinia
  • ¼ tljauhettua valkopippuria

SINAPPIKASTIKE:

  • 5 dlkinkun paistolientä vedellä laimennettuna
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkarkeaa dijonsinappia
  • 1 dlkermaa
  • mustapippuria myllystä
  • (1 ½ rkl brandya tai konjakkia)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Omena-rosmariinikastike

1. Laimenna kinkun paistoliemi vedellä sopivan suolaiseksi.

2. Kuori ja raasta omenat.

3. Sekoita kattilassa kylmään paistoliemeen vehnäjauhot, omenaraaste, rosmariini ja pippuri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

4. Keitä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Jos omena ei hajoa kastikkeeseen kokonaan, aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Maista ja laita valmis kastike tarjolle.
Sinappikastike

1. Laimenna kinkun paistoliemi vedellä sopivan suolaiseksi.

2. Sekoita kattilassa kylmään paistoliemeen vehnäjauhot ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

3. Keitä lientä hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

4. Lisää sinappi, kerma, ripaus pippuria ja halutessasi brandy tai konjakki. Keitä vielä noin 2 minuuttia. Maista ja laita valmis kastike tarjolle.

Vinkki!

Vinkki: Kinkun paistoliemi on loistava pohja kastikkeeseen, mutta sellaisenaan usein liian suolainen. Laimenna liemi sopivaksi vedellä. Maistele ja lisää makuja tarvittaessa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä