Omena-pekonipizza saa makuhermosi hyrräämään – hedelmäisen pizzan juju on rapea salviapekoni
1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 30 minOmena-pekonipizza yllättää makean ja suolaisen yhdistelmällä. Kun pekonit paahdetaan erikseen, niiden rapeus säilyy takuulla.
0
Kuvat
Julkaistu 20.8.2018

Omena-pekonipizza saa makuhermosi hyrräämään – hedelmäisen pizzan juju on rapea salviapekoni
Reseptin ainekset (4)
Pizzapohja
- 5 dldurumvehnäjauhoja
- 1 ps (11 g)kuivahiivaa
- 1 tlsuolaa
- 2 ½ dlvettä (lämmintä)
- 2 rkloliiviöljyä
Kastike
- 150 granskankermaa
- 100 gcheddar- tai parmesaanijuustoa (raastettuna)
Täyte
- 3omenaa (viipaleina)
- 1 pkt (170 g)pekonia
- ½ rkusalviaa
- ½ dlpekaani- tai saksanpähkinöitä
Valmista omena-pekonipizza näin:
- Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa käsin tai koneella ainakin 5 minuuttia, jotta saat taikinaan kunnon sitkon.
- Kohota taikinaa lämpimässä noin tunnin ajan tai jääkaapissa pidempään.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli pizzapohja ohueksi levyksi tai neljäksi pienemmäksi pizzaksi.
- Levitä pekoniviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Paina pekoneiden päälle salvianlehtiä. Nosta pelti kylmään uuniin ja laita uuni päälle 225 asteeseen. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita.
- Levitä ranskankerma pizzapohjalle ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Täytä pizza omenaviipaleilla. Paista uunin alatasolla 10–15 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea.
- Nosta rapeat salviapekonit pizzan päälle ja viimeistele omena-pekonipizza rouhituilla pähkinöillä.