Maku

Omena-pekonipizza saa makuhermosi hyrräämään – hedelmäisen pizzan juju on rapea salviapekoni

1 h 50 min
0
0

Omena-pekonipizza saa makuhermosi hyrräämään – hedelmäisen pizzan juju on rapea salviapekoni

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Omena-pekonipizza yllättää makean ja suolaisen yhdistelmällä. Kun pekonit paahdetaan erikseen, niiden rapeus säilyy takuulla.

Ainekset (4)

Pizzapohja

  • 5 dldurumvehnäjauhoja
  • 1 ps (11 g)kuivahiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 ½ dlvettä (lämmintä)
  • 2 rkloliiviöljyä

Kastike

  • 150 granskankermaa
  • 100 gcheddar- tai parmesaanijuustoa (raastettuna)

Täyte

  • 3omenaa (viipaleina)
  • 1 pkt (170 g)pekonia
  • ½ rkusalviaa
  • ½ dlpekaani- tai saksanpähkinöitä

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista omena-pekonipizza näin:

  1. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa käsin tai koneella ainakin 5 minuuttia, jotta saat taikinaan kunnon sitkon.
  2. Kohota taikinaa lämpimässä noin tunnin ajan tai jääkaapissa pidempään.
  3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli pizzapohja ohueksi levyksi tai neljäksi pienemmäksi pizzaksi.
  4. Levitä pekoniviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Paina pekoneiden päälle salvianlehtiä. Nosta pelti kylmään uuniin ja laita uuni päälle 225 asteeseen. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita.
  5. Levitä ranskankerma pizzapohjalle ja ripottele päälle juustoraastetta.
  6. Täytä pizza omenaviipaleilla. Paista uunin alatasolla 10–15 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea.
  7. Nosta rapeat salviapekonit pizzan päälle ja viimeistele omena-pekonipizza rouhituilla pähkinöillä.
MITÄ PIDIT?
0