Kotivinkki

Omena-marenkipiiras

0
0

Omena-marenkipiiras

Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat Katja Lösönen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 lomenakuutioita
  • ½–1 dlvettä
  • 2 rklvoita
  • 2 rklfariinisokeria
  • ¾ tlkanelia tai maun mukaan (rusinoita)

TAIKINA:

  • 150 gmargariinia tai voita
  • 1 dlsokeria
  • 1luomukananmuna
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • 2 dlkermaa tai omenamehua

MARENKI:

  • 4luomukananmunan valkuaista
  • 2 dlsokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuumenna omenakuutioita vesitilkan kanssa kattilassa, kunnes ne pehmenevät hieman.

2. Lisää kattilaan voi, fariinisokeri ja kaneli. Lisää halutessasi kourallinen rusinoita. Sekoita ja anna maustua hetki. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.

3. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita hiutaleisiin jauhot ja leivinjauhe. Lisää hiutaleseos ja neste taikinaan. Sekoita.

4. Laita piirasvuokaan leivinpaperi. Lusikoi taikina vuokaan ja levitä omenakuutiot päälle. Paista piirasta uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

5. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneessa, kuivassa teräskulhossa. Sekoita sokeri vaahtoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on napakkaa. Kun piiras on kypsä, levitä marenki sen päälle. Nosta uunin lämpö 220 asteeseen ja paista piirasta keskiritilätasolla kunnes marenki saa hieman väriä, noin 10 minuuttia.

6. Tarjoa piiras sellaisenaan tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä