Maku

Omena-mantelipiirakka – saksalaisen omenakakun maukas pikkuserkku

2 h 30 min
3.5
0

Omena-mantelipiirakka – saksalaisen omenakakun maukas pikkuserkku

KA
0
3.5
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos
Omena-mantelipiirakka on mehevä, konjakilla maustettu muunnelma saksalaisesta omenakakusta. Nappaa resepti talteen, sillä tätä kannattaa kokeilla!

Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 2 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/4 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa

Täyte

  • 700 gomenaa (viipaloituna)
  • 2 rklhilloa (omena tai aprikoosi)
  • 4 rklkonjakkia
  • 100 gmantelilastuja

Pinnalle

  • 25 gvoita

Sokerikuorrute

  • 25 gvoita
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Omena-mantelipiirakka valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogutti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun korkeareunaiseen piirakka- tai irtopohjakakkuvuokaan (Ø 26 cm).
  3. Viipaloi pestyt omenat kuorineen. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle runsaaksi kerrokseksi.
  4. Kiehauta hillo ja konjakki. Voitele omenat seoksella ja kaada loppu seos omenoiden päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  5. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Voitele vielä lämmin piirakka sulatetulla voilla. Anna jäähtyä.
  6. Sekoita sokerikuorrutteen ainekset. Koristele omena-mantelipiirakka sokerikuorrutusviiruin.
MITÄ PIDIT?
3.5