Maku

Omena-luumupaistos uunitta

15 min
0
0

Omena-luumupaistos uunitta

Ihanan mausteinen ja lämmin omena-luumupaistos päällystettynä paahdetulla kaurakrispillä ja täyteläisellä jogurtilla. Mitä syksyisimmän terveellisen herkun voi valmistaa myös ilman aikaa tai uunia!
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 2 kplomena, kotimainen, kuorittu
  • 1 kplluumuja (kypsä ja pehmeä)
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 tlkookosöljyä

kaurakrispi

  • 1 tlkookosöljyä
  • 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tlvaniljauutetta (ei pakollinen)

tarjoiluun

  • 1/2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rklkuivattuja karpaloita (ei pakollinen)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Pese ja pilko omenat ja luumu pieniksi kuutioiksi (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria, mutta ulkolaiset voit kuoria halutessasi). Lämmitä kookosöljy pienessä (pinnoitetussa) kattilassa tai paistinpannussa ja lisää sitten pilkotut hedelmät sekä mausteet. Anna kypsentyä miedohkolla lämmöllä (3/6) sekoitellen aina välillä noin 5-10 minuuttia tai kunnes omenat ja luumu ovat pehmenneet hieman sosemaiseksi, mutta silti vielä hedelmänpaloja sisältäväksi seokseksi.   

Kaada seos esimerkiksi lasipurkkiin tai kulhoon ja valmista kaurakrispi kuumentamalla samaisessa kattilassa/paistinpannussa kookosöljy. Lisää kaurahiutaleet, kaneli, vaniljauute (halutesssasi) sekä ripaus suolaa ja paahda keskilämmöllä pari minuuttia. Varo etteivät hiutaleet kärähdä, sekoittele niitä siis säännöllisesti. Kaada paahdetut hiutaleet hedelmien päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Viimeistele annos reilulla kauhaisulla turkkilaista jogurttia ja ripottele päälle halutessasi kuivattuja karpaloita.  

Vinkki!

Voit käyttää kookosöljyn sijaan (luomu)voita. Kuivattujen karpaloiden sijaan voit ripotella päälle esimerkiksi saksanpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä