Maku

Omenakuivakakku

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Tämä herkullinen omenakuivakakku katoaa kahvipöydästä nopeasti! Omenaraaste tuo kakkuun mehevyyttä ja vaniljalikööri viimeistelee maun.
KA
4.4
0
Julkaistu: 31.8.2017


Ainekset (16 palaa)

  • 300 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 dlruokosokeria
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 1/2 tlsuolaa
  • 4 dlomenaraastetta
  • 2 rklvaniljalikööriä

Voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklkorppujauhoja

Kuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • 1 rklomenamehua
Tulosta

Omenakuivakakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja korppujauhota noin 2 1/2 litran rengaskakkuvuoka.
  2. Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita joukkoon munat yksitellen.
  3. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele taikina sekaisin. Kääntele lopuksi joukkoon omenaraaste ja likööri.
  4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.
  5. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
  6. Valmista omenakuivakakun kuorrutus. Sekoita siivilöity tomusokeri ja mehu. Voit säätää kuorrutteen notkeutta tomusokerin määrällä. Lusikoi kuorrutus tukevaan pakastuspussiin ja tee kulmaan reikä. Pursota kuorrutus jäähtyneen kakun päälle viiruiksi.

Vinkki!

Jos pakastat kakun, kuorruta se vasta sulatuksen jälkeen.

Kommentoi »