Maku

Omena-kuivakakku

1 h 30 min
0
0

Omena-kuivakakku

Tämä herkullinen omenakakku katoaa kahvipöydästä nopeasti! Omenaraaste tuo kakkuun mehevyyttä ja vaniljalikööri viimeistelee maun.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 300 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 dlruokosokeria
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 1/2 tlsuolaa
  • 4 dlomenaraastetta
  • 2 rklvaniljalikööriä

Voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklkorppujauhoja

Kuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • 1 rklomenamehua

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista omena-kuivakakku näin:

Voitele ja korppujauhota noin 2 1/2 litran rengaskakkuvuoka.

Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita joukkoon munat yksitellen.

Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele taikina sekaisin. Kääntele lopuksi joukkoon omenaraaste ja likööri.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.

Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Valmista omenakakun kuorrutus. Sekoita siivilöity tomusokeri ja mehu. Voit säätää kuorrutteen notkeutta tomusokerin määrällä. Lusikoi kuorrutus tukevaan pakastuspussiin ja tee kulmaan reikä. Pursota kuorrutus jäähtyneen kakun päälle viiruiksi.

Vinkki!

Jos pakastat kakun, kuorruta se vasta sulatuksen jälkeen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä