Maku

Omena-kookosmurupalat

1 h
3.5
0

Omena-kookosmurupalat

Omena-kookosmurupalat saavat makua ja sattumia omenasta, pähkinöistä ja makoisa kookosmurupäällinen viimeistelee herkun. Pienet murupalat koristellaan suolaprezeleillä!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 3 1/2 dlfariinisokeria
  • 4 kplmunaa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa

Omenatäyte

  • 3 kplomenaa
  • 100 gpekaanipähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 dlruokosokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlkanelia

Kookosmuru

  • 2 dlkookoshiutaleita
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 75 gvoita (kylmää)

Lisäksi

  • Koristeluun 1 ½ dl pieniä suolapretzeleitä (esim. Taffel)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.

Sekoita joukkoon kerma.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Levitä taikina uunivuokaan (n. 25 × 30 cm).

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Yhdistä omenat, pähkinät, sokeri, sitruunamehu ja kaneli. Levitä seos tasaisesti taikinan päälle ja painele sitä hieman taikinaan.

Nypi kookoshiutaleet, jauhot, sokeri ja kuutioitu kylmä voi murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos tasaisesti omenatäytteen päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes muruseos saa kauniin värin ja omena-kookosmurupiirakka vaikuttaa tikulla pistettäessä kypsältä.

Anna jäähtyä ja leikkaa omena-kookosmurupiirakka neliöiksi.

Koristele omena-kookosmurupalat suolapretzeleillä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä