Maku

Omena- juustosalaatti

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
GL
KA
LA
MU
0
0
Kuvat Anna Huovinen


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplfriseesalaattia ruukussa
  • 2 kplomenaa
  • 1/4 dlsitruunamehua
  • 1 kplgreippiä
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlmaapähkinäöljyä
  • 1 1/2 rklvalkoviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 dlsaksanpähkinöitä
Tulosta

Revi salaatti paloiksi ja asettele tarjoilulautaselle. Pese omenat huolellisesti. Leikkaa ne pitkittäin neljään osaan ja poista siemenkodat. Leikkaa omenapalat tikuiksi joko veitsellä tai vihannesleikkurin suikalointiterällä. Pane tikut hetkeksi sitruunalla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu. Leikkaa terävällä veitsellä greipin kuori ja valkoinen osa pois. Leikkaa jäljelle jäänyt greipin hedelmäliha nahattomiksi paloiksi. Leikkaa juusto tikuiksi. Nosta omenatikut vedestä siivilään ja anna niiden valua hetki. Asettele tarjoilulautaselle greippipalat ja omena- ja juustotikut. Sekoita öljyyn etikka ja mausteet. Lusikoi kastike salaatin joukkoon. Ripottele salaatille muutama paloiteltu saksanpähkinä. •Tarjoile salaatti maukkaan pateen ja leipätikkujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »