Maku

Omar-puolukkakolmiot – kirpeän marjan ja kermakaramellin liitto koukuttaa

55 min
KA
3.83
1

Omar-puolukkakolmiot ovat jälkiruokapöydän takuuvarma hitti. Tahmeat herkkukeksit saavat sopivasti raikkautta kirpeästä puolukasta ja makeutta täyteläisistä Omar-karkeista. Psst! Varaudu leipomaan uusi satsi pian.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (50 kpl)

Omar-puolukkakolmiot

  • 250 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 2 ½ dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2munaa
  • 220 gkermakarkkeja (esim. Omar)
  • 5 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ¼ tlsuolaa
  • 3 ½ dlpuolukoita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Omar-puolukkakolmiot leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
  2. Hienonna kermakarkit veitsellä muruiksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon karkkimurut. Kumoa kuivat aineet ja 1 ½ dl puolukoista voiseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille nuolijaa apuna käyttäen. Ripottele pinnalle loput puolukat.
  4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun.
  5. Leikkaa kokonaan jäähtynyt levy pienehköiksi kolmioiksi. Säilytä kuivassa paikassa.
MITÄ PIDIT?
3.83