Kotivinkki

Omar-piirakka hellii makean ystävää – rapea pohja saa vastustamattoman täytteen kermatoffeesta ja tuorejuustosta

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Omar-piirakka yhdistää rapean kaurakeksipohjan ja pehmeän toffeisen tuorejuustotäytteen. Koristele makean herkun pinta pensasmustikoilla ja vadelmilla!
KA
3.71
1
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (8 annosta)

Keksipohja

  • 300 gkaurakeksejä
  • 100 gvoita sulatettuna

Täyte

  • 1 ps (220 g)Omar-karkkeja
  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa

Pinnalle

  • 200 gpensasmustikoita
  • 200 gvadelmia
  • 1 rkltomusokeria
Tulosta

Omar-piirakka leivotaan näin:

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa muruiksi. Lisää sulatettu voi. Painele muruseos piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka kylmään.
  2. Mittaa karkit ja kerma kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes karkit ovat liuenneet kermaan. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu kinuskimaiseksi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  3. Kumoa tuorejuusto kulhoon. Kaada kinuski tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella vatkaten.
  4. Lusikoi toffeevaahto keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään puoli tuntia.
  5. Koristele Omar-piirakka marjoilla ja tomusokerilla.

Vinkki!

Makeaa Omar-piirakkaa voi raikastaa myös sitruksilla.

MITÄ PIDIT?
3.71