Omar-piirakka hellii makean ystävää – rapea pohja saa vastustamattoman täytteen kermatoffeesta ja tuorejuustosta
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Omar-piirakka yhdistää rapean kaurakeksipohjan ja pehmeän toffeisen tuorejuustotäytteen. Koristele makean herkun pinta pensasmustikoilla ja vadelmilla!
KA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.2.2019

Omar-piirakka hellii makean ystävää – rapea pohja saa vastustamattoman täytteen kermatoffeesta ja tuorejuustosta
Reseptin ainekset (8 annosta)
Keksipohja
- 300 gkaurakeksejä
- 100 gvoita sulatettuna
Täyte
- 1 ps (220 g)Omar-karkkeja
- 2 dlkuohukermaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
Pinnalle
- 200 gpensasmustikoita
- 200 gvadelmia
- 1 rkltomusokeria
Omar-piirakka leivotaan näin:
- Hienonna keksit monitoimikoneessa muruiksi. Lisää sulatettu voi. Painele muruseos piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka kylmään.
- Mittaa karkit ja kerma kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes karkit ovat liuenneet kermaan. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu kinuskimaiseksi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
- Kumoa tuorejuusto kulhoon. Kaada kinuski tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella vatkaten.
- Lusikoi toffeevaahto keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään puoli tuntia.
- Koristele Omar-piirakka marjoilla ja tomusokerilla.
Vinkki!
Makeaa Omar-piirakkaa voi raikastaa myös sitruksilla.

Omar-raparperipiirakka – ihastu raparperin ja kermakaramellin täydelliseen yhdistelmään
Kotivinkki

Omar-laskiaispullat – talven himotuin hittiherkku saa sinut huokaisemaan onnesta
Meillä kotona

Toffee on vastustamaton brittiherkku – katso ohje suussa sulaviin karkkeihin
Meillä kotona

Kermakaramellit
Maku

Paistettu tuorejuustopiirakka
Maku

Toffee-blondiet
Maku

Geisha-brookiet
Maku

Fazerina-juustokakku
Maku