0(0)
Olutnäkkärit
Munaton
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Reseptin ainekset
16 kpl
2 dlkeskiolutta (Lapin Kulta Luomu Jouluolutta)
1 rklvoita (sulatettuna)
1 tlhunajaa
1/2 tlsuolaa
1/2 dlpellavansiemeniä
2 dlruisjauhoja
2 dlohrajauhoja
Pinnalle
1 rklsormisuolaa

Sekoita kulhossa olut, rasva, hunaja ja suola. Lisää pellavansiemenet, ruis- ja ohrajauhot. Vaivaa taikina sitkeäksi. Muotoile taikinasta tasainen pötkylä ja jaa se 8 osaan. Kauli jokainen pala pitkulaisiksi ohuiksi nauhoiksi ja viimeistele pinta näkkileipäkaulimella. Voit myös pistellä pintaa haarukalla. Nosta nauhat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ripottele päälle suolaa. Ajele näkkileipäpalat vielä taikinapyörällä pitkittäin puoliksi. Paista olutnäkkäreitä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna olutnäkkärien kuivahtaa. Tarjoa esimerkiksi juustojen kera.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.