Maku

Olutnäkkärit

50 min
MU
KA
0
0


 

Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Paavo Martikainen

Ainekset (16 kpl)

  • 2 dlkeskiolutta (Lapin Kulta Luomu Jouluolutta)
  • 1 rklvoita (sulatettuna)
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlpellavansiemeniä
  • 2 dlruisjauhoja
  • 2 dlohrajauhoja

Pinnalle

  • 1 rklsormisuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoita kulhossa olut, rasva, hunaja ja suola. Lisää pellavansiemenet, ruis- ja ohrajauhot. Vaivaa taikina sitkeäksi. Muotoile taikinasta tasainen pötkylä ja jaa se 8 osaan. Kauli jokainen pala pitkulaisiksi ohuiksi nauhoiksi ja viimeistele pinta näkkileipäkaulimella. Voit myös pistellä pintaa haarukalla. Nosta nauhat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ripottele päälle suolaa. Ajele näkkileipäpalat vielä taikinapyörällä pitkittäin puoliksi. Paista olutnäkkäreitä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna olutnäkkärien kuivahtaa. Tarjoa esimerkiksi juustojen kera.

MITÄ PIDIT?
0