Maku

Olutmarinoitu poronpaisti

14 h 45 min
0
0

Olutmarinoitu poronpaisti

GL
MA
MU
0
0
Poronpaisti on juhlava vaihtoehto joulupöytään. Se sopii riista- tai punaviinikastikkeen kanssa mainiosti perinteisten joululaatikoiden seuraan, muttei kaihda modernimpiakaan lisäkkeitä. Marinoi poronpaistia yön yli ja paista vasta tarjoilupäivänä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1,2 kgporon sisäpaistia

Marinadi

  • 5 dltummaa olutta
  • 2 rklkatajanmarjoja
  • 1/2 rkurosmariinia

Pinnalle

  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

14 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN14 h 30 min

Näin valmistat olutmarinoidun poronpaistin:

Valmista ensin marinadi. Mittaa kattilaan olut, kevyesti rouhitut katajanmarjat sekä muutamaan osaa leikatut rosmariininoksat. Upota paisti marinadiin, peitä kannella ja nosta jääkaappiin.

Anna marinoitua yön yli.

Nosta liha marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Halutessasi voit sitoa paistin tiiviimmäksi paketiksi paistinarulla.

Suolaa ja pippuroi lihan pinta.

Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja nosta uunivuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia, kunnes lämpömittari näyttää 60 °C.

Ota poronpaisti uunista ja kääri folioon vetäytymään vähintään puoleksi tunniksi ennen leikkaamista.

Tarjoa poronpaisti peruna-, porkkana- tai bataattilaatikon sekä paahdettujen ruusukaalien kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä