Kotivinkki

Olutkastike kinkulle

10 min
4
0

Olutkastike kinkulle

Jalosta paistoliemestä olutkastike kinkulle.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10–12 annosta)

  • 1 dlkinkun rasvaa
  • 1 dlruisjauhoja
  • 3 dlkinkun paistolientä vedellä laimennettuna
  • 1 plo (0,33 l)tummaa olutta
  • 2 rkldijonsinappia

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

1. Ota kinkun paistoliemi talteen ja jäähdytä se. Kuori pinnalle jähmettynyttä rasvaa ruisjauhojen kypsennystä varten ja laimenna lientä kastikepohjaksi.

2.  Mittaa kinkun rasva ja ruisjauhot kattilaan. Kypsennä jauhoja rasvassa kolme minuuttia koko ajan sekoittaen.

3. Lisää liemeen vettä ja testaa maistellen sopiva suolaisuus. Sekoita ja anna kiehahtaa. Kastikkeeseen lisättävä liemi saa olla hieman ylisuolaista, sillä nesteen määrä tuplaantuu, kun siihen lisätään olut.

4. Viimeistele olutkastike sinapilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä