Maku

Öljymarinoidut halstratut muikut

12 h 45 min
GL
MA
MU
3.33
0

Halstratut ja sen jälkeen itse marinoidut muikut ovat superhyviä! Halstraus antaa kaloille savuista aromia ja öljymarinadi saa kesäistä makua tuoreista yrteistä ja kesäsipulin varsista.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gmuikkuja
  • 2 rklmerisuolaa

Marinadi

  • 2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 3 kplkesäsipulia (sipulin vartta viipaloituna)
  • 2 rkltimjamia (hienonnettuna)
  • 2 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

12 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN12 h

Suolista muikut, mutta jätä päät. Huuhtele kalat nopeasti kylmällä vedellä. Anna valua hetki. Suolaa kalat vatsaontelosta ja päältä.

Lado kalat halstereihin vieri viereen. Sulje halsterit ja hiillosta kaloja nuotiolla tai hiilloksella ahkerasti käännellen koosta riippuen noin 5 minuuttia molemmin puolin.

Sekoita marinadin aineet keskenään. Nosta vielä lämpimät kalat mausteöljyyn ja tarkista, että öljymarinadi peittää kalat kokonaan.

Anna kalojen maustua jääkaapissa yön yli.

MITÄ PIDIT?
3.33