Kotivinkki

Oliivista karitsankyljysriviä caponata-pedillä

0
0

Oliivista karitsankyljysriviä caponata-pedillä

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset

KARITSANKYLJYSRIVI:

  • 2karitsankyljysriviä (tai 500 g karitsanulkofileetä tai -paistia)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1½ dlkivettömiä oliiveja
  • 1 tlkapriksia
  • 1valkosipulinkynsi
  • noi 0,7 dloliiviöljyä
  • 5oksaa timjamia

CAPONATA:

  • 2munakoisoa
  • 1sipuli
  • kaksioksaa varsiselleriä
  • 3 rkloliiveja
  • 10kirsikkatomaattia
  • lorausoliiviöljyä
  • 2 dltomaattimehua
  • 3 rklpinjansiemeniä
  • 1 rklkapriksia
  • 1 rklsokeria
  • 2 rklvalkoviinietikkaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Karitsankyljysrivi

1. Puhdista kyljyksistä mahdolliset kalvot pois. Paista niihin väri pannulla tilkassa öljyä. Aseta ne uunipellille. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

2. Sekoita oliivit, kaprikset, valkosipuli ja öljy keskenään. Nypi mukaan timjamin lehdet. Soseuta kiinteäksi tahnaksi sauvasekoittimella. Levitä tahnaa ohut kerros lihan päälle.

3. Paista lihoja uunissa 190 asteessa noin 8–10 minuuttia tai kunnes sisälämpö on noin 50 astetta. Ota lihat uunista ja anna niiden levätä hetki ennen tarjoilua.

4. Leikkaa kyljysrivit paloiksi caponatapedin päälle.

Caponata

1. Kuutioi ja suolaa munakoiso. Hienonna sipuli ja varsiselleri. Hienonna oliivit. Halkaise kirsikkatomaatit.

2. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Paista lämpimällä pannulla öljyssä muutamassa erässä kullanruskeiksi. Paista sipuli ja varsiselleri.

3. Yhdistä munakoiso, sipuli, varsiselleri, tomaatit, tomaattimehu, pinjansiemenet, oliivit ja kaprikset kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä 25 minuuttia.

4. Lisää sokeri ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä