Maku

Oliivisalaattipiiraat – täytä filokupit kreikkalaisen salaatin innoittamalla täytteellä ja herkuttele

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Oliivisalaattipiiraissa kreikkalaisen salaatin innoittama täyte hyppäsi filokuppiin! Kupit voi valmistaa jo edellisenä päivänä, mutta täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua.
KA
0
0
Julkaistu: 7.10.2014


Reseptin ainekset (12 kpl)

Kupit

  • 4 kplfilotaikinaa (pakaste) (arkkia)
  • 3/4 dloliiviöljyä

Täyte

  • 100 gkirsikkatomaatteja
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 100 gmunakoisoa (grillattua, säilyke)
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 1 dlkivettömiä oliiveja (kalamata)
  • 1/2 dlpinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 2 rkltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • tuoretta oreganoa
Tulosta

Valmista oliivisalaattipiiraat näin:

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä yksi filoarkki leivinpaperin päälle työtasolle. Voitele taikina kevyesti öljyllä pullasudilla. Nosta päälle toinen levy ja toista voitelu. Tee samalla tavalla vielä kaksi taikinakerrosta ja voitele lopuksi päällimmäisen levyn pinta.
  2. Leikkaa levystä 12 neliön muotoista palaa (12 cm x 12 cm).
  3. Vuoraa voidellun muffinivuoan syvennykset taikinapaloilla. Painele taikina pohjalle ja reunoille.
  4. Paista 175 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes kupit ovat saaneet kauniin ruskean värin. Nosta kupit varovasti ritilän päälle jäähtymään.
  5. Valmista kreikkalainen salaatti -täyte. Puolita tomaatit. Kuutioi juusto ja munakoiso. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi oliivit. Sekoita kaikki salaatin aineet keskenään varovasti nostellen, jotta feta ei hajoa.
  6. Jaa täytesalaatti filokuppeihin.
  7. Koristele oliivisalaattipiiraat oreganon lehdillä.
Kommentoi »