Maku

Oliivisalaattipiiraat – täytä filokupit kreikkalaisen salaatin innoittamalla täytteellä ja herkuttele

45 min
0
0

Oliivisalaattipiiraat – täytä filokupit kreikkalaisen salaatin innoittamalla täytteellä ja herkuttele

KA
0
0
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Oliivisalaattipiiraissa kreikkalaisen salaatin innoittama täyte hyppäsi filokuppiin! Kupit voi valmistaa jo edellisenä päivänä, mutta täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua.

Ainekset (12 kpl)

Kupit

  • 4 kplfilotaikinaa (pakaste) (arkkia)
  • 3/4 dloliiviöljyä

Täyte

  • 100 gkirsikkatomaatteja
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 100 gmunakoisoa (grillattua, säilyke)
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 1 dlkivettömiä oliiveja (kalamata)
  • 1/2 dlpinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 2 rkltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • tuoretta oreganoa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista oliivisalaattipiiraat näin:

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä yksi filoarkki leivinpaperin päälle työtasolle. Voitele taikina kevyesti öljyllä pullasudilla. Nosta päälle toinen levy ja toista voitelu. Tee samalla tavalla vielä kaksi taikinakerrosta ja voitele lopuksi päällimmäisen levyn pinta.
  2. Leikkaa levystä 12 neliön muotoista palaa (12 cm x 12 cm).
  3. Vuoraa voidellun muffinivuoan syvennykset taikinapaloilla. Painele taikina pohjalle ja reunoille.
  4. Paista 175 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes kupit ovat saaneet kauniin ruskean värin. Nosta kupit varovasti ritilän päälle jäähtymään.
  5. Valmista kreikkalainen salaatti -täyte. Puolita tomaatit. Kuutioi juusto ja munakoiso. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi oliivit. Sekoita kaikki salaatin aineet keskenään varovasti nostellen, jotta feta ei hajoa.
  6. Jaa täytesalaatti filokuppeihin.
  7. Koristele oliivisalaattipiiraat oreganon lehdillä.
MITÄ PIDIT?
0