Oliiviöljymaidossa haudutettua turskaa, maustepippurikastike ja perunavaahto

40 min
0
0

Oliiviöljymaidossa haudutettua turskaa, maustepippurikastike ja perunavaahto

MU
GL
0
0
Teksti Oula Hänninen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gturskaa
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 1 kplsalottisipulia
  • 50 gvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmaustepippuria

Perunavaahto

  • 500 gperunaa
  • 100 gvoita
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa turskafileestä annospaloja. Mausta palat suolalla.
Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
Pane pinnoitettuun kattilaan maito, oliiviöljy, timjaminoksat ja hienonnetut sipulit. Kiehauta seos ja nosta kattila sivuun.
Nostele turskafileet kattilaan. Kalapalojen tulee peittyä oliiviöljymaitoon kokonaan. Nosta kattila liedelle keskilämmölle ja anna hautua 5 minuuttia.
Nosta kypsät kalapalat kattilasta lautaselle. Poista timjaminoksat.
Lisää oliiviöljymaitoon kuutioitu voi ja soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Maista ja mausta makusi mukaan maustepippurilla ja suolalla.
Valmista perunavaahto. Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolavedessä.
Kaada vesi pois ja soseuta perunat voin kera. Lisää lämmitetty maito perunasoseen joukkoon. Mausta suolalla.
Vaahdota perunakeitto sauvasekoittimella kuohkeaksi. Pursota tai annostele perunavaahtoa annoslautasille.
Tarjoile turskafileet perunavaahdon ja maustepippurikastikeen kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä