Maku

Oliivifocaccia

1 h
3
0

Oliivifocaccia

KA
LA
MU
0
3
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Taikina

  • 30 ghiivaa
  • 3 1/2 dlvettä
  • 1/2 rklsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 8 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/4 dloliiviöljyä
  • 3/4 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Pinnalle

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 dlkivettömiä oliiveja (renkaina)
  • 1/4 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Alusta käsin kimmoisaksi taikinaksi ja lisää lopuksi öljy. Lisää taikinaan oliiviöljy ja juustoraaste. 

Vaivaa taikina hyvin ja leivo siitä yksi pitkulaisen muotoinen ohut leipä. Kohota leipää 20 minuuttia.

Painele kämmensyrjällä keskelle leipää vako. Voitele foccacialeipä oliiviöljyllä, ripottele pintaan oliivirenkaat ja juustoraaste.

Paista oliivifocaccia 225 asteessa 20–25 minuuttia.

Vinkki!

Pidä paiston ajan uunin pohjalla uuninkestävää astiaa, jossa on vettä, näin saat leipään rapean kuoren.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä