Oliivi-yrttikuorrutettua possunfileetä

4 h 45 min
0
0

Oliivi-yrttikuorrutettua possunfileetä

MU
0
0
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gporsaan sisäfileetä

Marinadi

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 1/2 dlruokaöljyä
  • 2 rkltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1 tlmustapippuria

Kuorrutus

  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dlkivettömiä oliiveja
  • 3 kplranskanleipäviipaletta
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 6 rklpersiljaa
  • 50 gparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 1/2 dlruokaöljyä
  • 1 tljuoksevaa hunajaa

Tee näin

4 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h 15 min

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Yhdistä kaikki marinadin aineet laakeapohjaisessa astiassa.

Puhdista possunfilee kalvoista ja nosta filee marinadiin. Peitä ja anna marinoitua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Kääntele välillä fileitä, että ne maustuvat tasaisesti.

Pane valkosipulinkynnet, oliivit ja leipäviipaleet tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Lisää yrtit, juustoraaste, öljy sekä hunaja. Anna tehosekoittimen käydä, kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet tasaisesti.

Ota liha pois marinadista ja kuivaa lihan pinta talouspaperiin. Ruskista fileet paistinpannulla niin, että ne saavat kevyen värin pintaan joka puolelle.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Levitä kuorrutus fileiden pintaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna lihan levähtää hetken aikaa folion alla ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä