Maku

Okra-kalakastike ja riisipallot

45 min
MU
GL
0
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (4 annosta)

Riisipallot

  • 4 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlpitkäjyväistä riisiä (jasmiini)
  • 1/2 dlrusinoita (hienonnettuna)
  • 2 rklvoita
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)

Okra-kalakastike

  • 200 gokraa
  • 150 gkirsikkatomaattia
  • 2 kplsipulia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlchilirouhetta (punainen)
  • 200 gpaseerattua tomaattia
  • 1 dlvettä
  • 300 gsavukalaa
  • 2 kplkevätsipulia (silputtuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää suola ja riisi. Keitä noin 12 minuuttia. Lisää rusinat, voi ja murskatut valkosipulinkynnet. Pane kansi päälle ja anna riisin muhia 5–10 minuuttia.

Riisin kiehuessa pese ja kuivaa tuoreet okrat. Huuhtele ja valuta kirsikkatomaatit. Kuori ja silppua sipuli ja halkaise tomaatit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kokonaiset okrat ja sipulisilppu ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia silloin tällöin käännellen. Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja vesi. Anna hautua 5–10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää nahattomat ja ruodottomat kalapalat ja kevätsipulisilppu varovasti nostellen joukkoon.

Pyöritä riisi veteen kastetuilla käsillä palloiksi ja tarjoa ne okra-kalakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0