Maku

Oikopolkuboston

1 h 45 min
3
0

Oikopolkuboston

Teksti Saara Törmä
Kuvat Elina Himanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

  • 600 gpullataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 25 gvoita
  • 1 dlappelsiinimarmeladia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlinkivääriä
  • 150 gmantelimassaa

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Päälle

  • 2 rklhunajaa
  • 2 rklmantelilastuja

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Levitä taikinalevyt sulamaan puoleksi tunniksi esimerkiksi pellille leivinpaperin päälle.

Sivele sulaneille levyille voita ja marmeladia. Ripottele päälle vaniljasokeria sekä hieman inkivääriä. Leikkaa mantelimassa paloiksi ja jaa palat levyille. Rullaa palat aloittaen lyhyemmältä sivulta. Jaa jokainen rulla keskeltä kahtia.

Voitele pyöreä kakkuvuoka ja nostele palat vuokaan. Peitä vuoka liinalla ja anna pullan kohota noin puoli tuntia. Kuumenna uuni sillä välin 200 asteeseen.

Voitele pullan pinta munalla. Valuta pintaan vielä hunajaa ja ripottele koristeeksi mantelilastuja.

Paista pullaa 20–30 minuuttia, kunnes se on kauniisti ruskistunut.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä