Maku

Oikaise ja nauti! Helppo raparperiherkku portugalilaisten Pastél de Nata -leivosten tyyliin

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Näyttävä mutta helppotekoinen raparperipiirakka valmistuu valmistaikinasta, vaniljakreemijauheesta ja raparpereista. Iso raparperipiirakka leivotaan nyt portugalilaisten Pastél de Nata -leivosten tyyliin lehtevästä taikinasta ja täytetään ihanalla vaniljakreemitäytteellä ja raparperilla.
3.6
1
Julkaistu 15.6.2020


Reseptin ainekset (6-8 annosta)

  • 1 (500 g)esikaulittu ja laskostettu voitaikinalevy
  • 500 graparperin varsia

Vaniljakreemitäyte

  • 1 ps (100 g)vaniljakreemijauhetta (Dr. Oatker)
  • 2 rklsokeria
  • 1vaniljatanko
  • 2 dlmaitoa
  • 2 dlkuohukermaa

Voiteluun

  • 1 muna

Lisäksi

  • tomusokeria
Tulosta

Lehtevä raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata voitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan, noin 1,5 tuntia huoneenlämmössä.
  2. Kuori raparperinvarret ohuelti ja leikkaa noin 20 cm:n pituisiksi. Halkaise paksut varret pituussuunnassa.
  3. Valmista vaniljakreemitäyte. Laita jauhe ja sokeri kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus myös kulhoon. Lisää maito ja kerma ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Anna tekeytyä hetken.
  4. Levitä taikina leivinpaperille ja kauli taikinalevy puolta ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30x40 cm). Voitele levyn reunat parin sentin paksuudelta munalla. Käännä reunat samalta leveydeltä kaksin kerroin, reunoista tulee hieman paksummat ja korkeammat.
  5. Levitä vaniljakreemi piirakkapohjalle. Painele päälle raparperin varret poikittain vierekkäin.
  6. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
1 kommentti