Maku

Ohukaiset ja vadelmavaahto

40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen
MA
LA
2.5
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Ohukaiset

  • 3 dlkivennäisvettä
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria

Vadelmavaahto

  • 2 dlkasvirasvasekoitetta (soija) (vaahtoutuva, Go Green Vispi)
  • 2 dlsoijajogurttia
  • 1 1/2 dlvadelmahilloa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
Tulosta

Mittaa kivennäisvesi kulhoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää vehnäjauhot, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia. Vatkaa soijavalmiste vaahdoksi. Sekoita joukkoon soijajogurtti. Lisää vadelmahillo ja makeuta sokereilla. Anna vetäytyä jääkaapissa ohukaisten paiston ajan. Paista taikinasta ohukaispannussa pieniä tai paistinpannussa isoja ohukaisia. Tarjoa ohukaiset vadelmavaahdon kanssa.

Ohukaisissa, pannukakuissa ja leivonnassa voit korvata maidon vedellä, hedelmämehuilla ja -soseilla sekä kaura-, soija- ja riisijuomilla. Esimerkiksi pullasta tulee herkullinen kauramaitoon tehtynä.
MITÄ PIDIT?
2.5
Kommentoi »