Kotivinkki

Ohrapuuro ja karpalokeitto

45 min
0
0

Ohrapuuro ja karpalokeitto

Hauduttele rauhassa pehmeä ohrapuuro. Tarjoa puuron lisäkkeenä voita, sokeria, kanelia ja joulunpunaista karpalokiisseliä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 dlvettä
  • 2 dlesikypsennettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
  • 2 ltäysmaitoa
  • 2 tlsuolaa

Karpalokeitto

  • 6 dlkarpaloita (400 g)
  • 1 ½ lvettä
  • 2 ½–3 dlsokeria
  • 5 rklperunajauhoja

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

1. Kiehauta vesi pinnoitetussa tai paksupohjaisessa noin neljän litran kattilassa. Lisää ohrasuurimot. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla. Anna poreilla hiljaa, kunnes neste on imeytynyt suurimoihin.

2. Lisää maito. Anna puuron kiehua hiljaa 30–40 minuuttia,kunnes suurimot ovat kypsiä. Sekoittele puuroa tiuhaan. Voit jättää puuron hautumaan pidemmäksikin aikaa, mutta varaa silloin lisää maitoa, sillä ohrapuuro paksuuntuu hautuessaan.

3. Lisää lopuksi suola.

Karpalokeitto ohrapuuron kaveriksi

1. Murskaa karpaloita hieman. Kiehauta karpalot ja vesi kattilassa. Anna kiehua hiljakseen noin 20 minuuttia, jotta karpaloista irtoaa kaikki mehu.

2. Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää sokeri. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada seos ohuena norona kuumaan mehuun koko ajan sekoittaen.

3. Keitä sekoitellen, kunnes karpalokeitto pulpahtaa kerran. Nosta kattila pois liedeltä. Kaada keitto tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä. Ripottele pinnalle sokeria, jotta keittoon ei muodostu kuorta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä