Maku

Ohrapatongit

1 h 25 min
3
0

Ohrapatongit

LA
MA
MU
0
3
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 3 dlohrajauhoja
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 4 dlvettä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklsiirappia
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruokaöljyä

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Sekoita kuivahiiva ohrajauhoihin. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi (42° C), suola ja siirappi. Vatkaa tasaiseksi. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin puoli tuntia.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja leivo niistä kapeita, pitkiä tankoja. Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille, leikkaa niihin veitsellä vinot viillot ja anna kohota liinalla peitettyinä. Sivele ohrapatongit kylmällä vedellä ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

•Älä peitä paistettuja ohrapatonkeja liinalla, niin ne säilyvät rapeapintaisina. Jos et valmista leipiä juuri ennen tarjoilua, voit rapeuttaa ne uudelleen uunissa: Sivele patongit kevyesti vedellä, pane ne kylmään uuniin ja lämmitä uuni 200-asteiseksi.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä