Nyhtöpuustit porkkana-juustotäytteellä

2 h 30 min
0
0

Nyhtöpuustit porkkana-juustotäytteellä

Mehukkaat nyhtöpuustit täytetään porkkana- ja juustoraasteella. Repäise pala ja nauti sellaisenaan esimerkiksi keiton kanssa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 11 gkuivahiivaa (1 pussi)
  • 1 rklhunajaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlöljyä

täyte

  • 2 kplporkkanaa
  • 150 gjuustoraastetta
  • 5 kpltimjamin oksaa

Päälle

  • 1 kplkananmuna (voiteluun)
  • 2 rklauringonkukansiemeniä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista taikina sekoittamalla keskenään 42 asteinen vesi ja kuivahiiva. Lisää joukkoon hunaja ja puolet jauhoista. Anna hiivan herätä noin 30 minuuttia leivinliinan alla.

Raasta porkkanat raasteeksi ja lisää taikinaan. Lisää suola, öljy ja loput jauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia leivinliinan alla.

Levitä jauhoja leivinalustalle ja painele taikina jauhojen avulla noin 30 × 40 cm kokoiseksi levyksi.

Raasta päälle porkkanat ja lisää juustoraaste. Revi päälle vielä hieman timjamin lehtiä.

Rullaa taikina ja jaa se noin 15 osaan. Levitä uunivuokaan levinpaperi ja nosta puustit riveihin. Anna kohota noin 30 minuuttia leivinliinan alla.

Voitele nyhtöpuustien pinta kananmunalla ja ripottele päälle esimerkiksi auringonkukansiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä