Maku

Nyhtöpossupata

5 h 25 min
5
0

Nyhtöpossupata

GL
MA
MU
0
5
Nyhtöpossupata on ihanan mehevä ja lämmittävä talviruoka! Koko ateria valmistuu samassa padassa, ja sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen ulkoilua.
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 gporsaan kasleria (luutonta)
  • 2 1/2 tlsuolaa
  • 2 tlsavustettua paprikajauhetta
  • 5 kplsalottisipulia
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 kplporkkanaa
  • 1 kplbataattia
  • 500 ggrillauskastiketta (BBQ-kastiketta esim. American BBQ Sauce Original Santa Maria)
  • 4 kplkevätsipulia (nippu)

Tee näin

5 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN5 h

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.

Hiero lihan pintaan suolaa ja paprikajauhetta. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.

Nosta liha ja sipulit pataan. Kypsennä possua uunissa 125 asteessa 4–5 tuntia.

Nosta pehmeäksi hautunut liha padasta, jätä paistoliemi pataan. Revi liha haarukalla säikeiksi.

Kuori porkkanat ja bataatti. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi.

Kaada barbequekastike pataan paistoliemen sekaan, lisää kasvikset ja revitty liha. Sekoita ja kypsennä uunissa tai liedellä, kunnes kasvikset ovat kypsiä (noin 20 minuuttia).

Koristele pata kevätsipulilla ja tarjoa kaalisalaatin tai leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä