0(0)
Nyhtöpossu-lehtikaalikeitto
2 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 10 min
Mureat possun suikaleet ja lehtikaali katoavat talviseen keittoon. Tämä lämmittävä keitto on täydellinen sunnuntaipäivän ruoka täynnä makua, sillä keiton liemi syntyy nyhtöpossun keitinliemestä. Isosta satsista nyhtöpossua jää myös tähteet seuraavan päivän ruokaan. Lihan ja keiton maku on muutaman tunnin valmistumisajan väärti!
16.2.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Nyhtöpossu
1 kgporsaan kasleria
2 rkloliiviöljyä
2 kplsipulia
1 kplporkkana
2 kplvarsisellerin vartta
4 dlkanalientä
vettä
suolaa ja pippuria
Keitto
2 rkloliiviöljyä
2 kplporkkanaa
2 kplvarsisellerin vartta
1 kplsipuli
1 kplpurjo
lihan paistonestettä
vettä
2 dlmakaronia
400 gvalkoisia papuja (säilykepurkki)
100 glehtikaalia
persiljaa

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. 

Kuori ja lohko sipulit. Leikkaa varsisellerit ja kuoritut porkkanat reiluiksi viipaleiksi. 

Kuumenna kattilassa oliiviöljy reilulla lämmöllä. Ruskista lihan molemmille puolille hyvä paistopinta parin minuutin ajan. Nosta liha kattilasta odottamaan lautaselle.

Laske lieden lämpöä. Laita kattilaan kasvikset. Kuullota kasviksia muutama minuutti. Nosta liha takaisin kattilaan kasvisten päälle. Lisää kattilaan kanaliemi. Kattilan koosta riippuen kaada kattilaan liemen lisäksi vettä kunnes liha melkein peittyy. 

Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi. Peitä kattila kannella ja siirrä uuniin. Paista 150 asteessa 2 tuntia.

Nosta liha liemestä lautaselle – säilytä liemi. Revi mureaksi paistunut liha haarukalla suikaleiksi. (Pakkaa puolet lihasta rasiaan ja laita jääkaappiin ylijääneenä seuraavan päivän ruokaa varten.) 

Valmista keitto. Kuutioi kuoritut porkkanat ja sipuli. Viipaloi varsisellerin varret ja purjo. Kuullota vihannekset pehmeiksi oliiviöljyssä parin minuutin ajan. 

Kaada lihan paistonesteen pinnalle kertynyt rasva pois. Kaada loput paistin liemestä siivilän läpi kattilaan kuullotettujen vihannesten päälle. Lisää kattilaan vettä niin että kattilan on reilusti puolillaan. 

Lisää keittoon makaronit, valutetut pavut ja puolet nyhtöpossusta. Anna kiehua viisi minuuttia. 

Revi lehtikaalin lehdistä pois rangat ja nypi lehdet pienemmiksi paloiksi. Lisää lehtikaali keittoon. Anna kiehahtaa. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.  

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.