Maku

Nyhtöpossu enchiladat

5 h
0
0

Nyhtöpossu enchiladat

Enchiladat herkullisella ylikypsällä possulla täytettynä.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 900 gluullista porsaan lapaa
  • 2 rkltexmex mausteseosta (ohjeeseen linkki valmistusohjeessa)
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplsolo-valkosipulia
  • 4 kpladobokastikkeeseen säilöttyjä chipotle chilejä (la costena)
  • 2 rkladobokastiketta chipotle chili säilykkeestä
  • 12 kplvehnätortillaa
  • 2 kplpunasipulia
  • 2 kplsuippopaprika
  • tölkillinen mustia papuja (go green)
  • 1 tltexmex maustetta (ohjeeseen linkki valmistusohjeessa)
  • paseerattua tomaattia (mutti)
  • tuoretta korianteria (ruukullinen)
  • 100 gjuustoraastetta
  • 2 kpllime
  • ranskankermaa

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h 20 min

Ota porsaan lapa hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Hiero texmex -mausteseos lapaan. Kuori ja lohko sipulit sekä valkosipulit. Laita lapa ja sipulit uunivuokaan tai pataan. Hienonna chipotle chilit ja sekoita ne sekä adobokastike tomaattimurskaan. Poista halutessasi siemenet chileistä. Kaada tomaattimurska lihan päälle. Jos käytät uunivuokaa peitä se tiiviisti foliolla. Jos käytät pataa laita kansi tiiviisti päälle. Nosta uunivuoka tai pata uuniin 150 asteeseen ja anna hautua kolmesta neljään tuntiin.

Nosta lapa pois uunivuoasta ja poista luu sekä rasvakerros. Riivi liha haarukoilla suikaleiksi. Kuori ja kuutioi punasipulit. Kuutioi paprikat. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paprikat ja riivitty liha. Paista hetki. Lisää ½ porsaan haudutusliemestä sekä paseerattu tomaatti. Mausta texmex mausteella. Valuta pavut hyvin ja lisää joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Hienonna korianteri ja lisää täytteeseen, säästä osa tarjoiluun. Öljyä uunivuoka. Täytä tortillat lihatäytteellä, kääräise rullalle ja laita vuokaan. Lusikoi tortillojen päälle ½ possun haudutusliemestä ja juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on muuttunut kullanruskeaksi.

Tarjoile enchiladat vihersalaatin, tuoreen korianteri, ranskankerman ja limen kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä