Maku

Nyhtönauta korealaisittain

4 h 15 min
5
0

Nyhtönauta korealaisittain

GL
MA
MU
0
5
Tässä nyhtönautapadassa maistuvat korealaiseen tyyliin anis, chili ja valkosipulit. Padan liha hautuu huippumaukkaaksi lempeässä uuninlämmössä. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1200 gnaudanrintaa (luutonta tai lapaa tai etuselkää)
  • 17 gmausteseosta (1 ps BBQ-rub-maustetta, esim. Pirkka tai Santa Maria)
  • 1 kplsipulia (iso)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpltähtianista
  • 3 dlvettä (tai mietoa lihalientä)

Kastike

  • 2 1/2 dlvettä (haudutuslientä)
  • 2 1/2 dlvettä
  • 3 rklfariinisokeria
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1-2 rklchilitahnaa (Gochujang)
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1 kpltuoretta chiliä (viipaloituna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 2 kplkevätsipulia (silputtuna)

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Valmista nyhtönauta korealaisittain näin:

Hiero mausteseos lihan pintaan. Nosta liha pataan. Lisää paloiteltu sipuli, valkosipulinkynnet ja tähtianikset. Kaada pataan sen verran vettä tai mietoa lihalientä, että neste ulottuu puoleen väliin lihapalaa.

Kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia ilman kantta. Peitä pata sitten kannella ja laske lämpö 150-asteeseen. Jatka kypsennystä noin 3 tuntia tai kunnes liha on hajoavan pehmeää. Tarkista välillä, että padassa on riittävästi nestettä.

Ota liha padasta ja revi se haarukoilla suikaleiksi. Siivilöi haudutusliemi kattilaan. Lisää muut aineet. Keitä lientä hiljalleen noin 5 minuuttia.

Kaada kastike lihan joukkoon. Silppua pinnalle kevätsipulia.

Tarjoa korealainen nyhtönauta keitetyn riisin ja riisiviinietikka-sokeri-suolaliemessä maustuneiden kasvisten kanssa. 

Vinkki!

Voit kypsentää lihan edellisenä iltana ja lämmittää sen seuraavana päivänä kastikkeeseen sekoitettuna.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä