Maku

Nyhtöleipä

2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
Hauska nyhtöleipä (Pull-apart-bread) kootaan taikinaneliöistä, joille on levitetty tuorejuustotahnaa. Voit repiä levyjä valmiista leivästä, tai tarjota leivän valmiiksi viipaloituna
4
0
Julkaistu: 12.11.2014


Reseptin ainekset (1 kpl)

  • 3 dlvettä
  • 1 kplkuivahiivapussia (1 rkl kuivahiivaa)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 8 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa (valkosipuli)
  • 3 rkltuoreyrttiseosta (timjamia, basilikaa, oreganoa ja/tai ruohosipulia)
  • 75 gjuustoa (raastettuna)
  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • Öljyä vuoan voiteluun
Tulosta

Mittaa kulhoon vesi, hiiva, suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kauli taikina noin 30 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.

Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään. Levitä täyte taikinan päälle.

Jaa taikina noin 20:een suunnilleen saman kokoiseen neliöön.

Nosta 4 palaa päällekkäin siten, että päällimmäinen tulee täyte alaspäin. Peitä levypinot liinalla ja anna kohota 1/2–1 tuntia.

Nosta levypinot lastan avulla kevyesti voideltuun leipävuokaan poikittain pystyyn. Levyjen ei tarvitse olla kovin siistissä rivissä.

Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna nyhtöleivän jäähtyä hetki ennen kuin irrotat leivän vuoasta.

• Pikaversio nyhtöleivästä valmistuu ranskanleivästä. Leikkaa leipään viiltoja, jotka ulottuvat melkein pohjaan saakka. Levitä täytettä viiltoihin. Kääri leipä alumiinifolioon ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentoi »