Maku

Nyhtökaritsa

5 h 30 min
5
0

Nyhtökaritsa

Karitsan paistista tulee taivaallista nyhtökaritsaa padassa pitkään hauduttaen balsamiviinietikan, yrttien ja säilöttyjen sitruunoiden kera.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1,2 kgkaritsan luuton paisti (ei pakaste)
  • 2 kplsipulia
  • 10 kplvalkosipulinkynttä
  • kaksi rosmariinin oksaa
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • ½ dlbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklhunajaa
  • 4 dlvettä
  • 3 kplsäilöttyjä sitruunoita
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h

Poista karitsan paistin pinnalta ylimääräinen rasva. Kuori sipulit ja lohko, nosta pataan. Poista karitsan paistista verkko. Mausta karitsan paisti suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista karitsan paistin pinta joka puolelta. Nosta karitsan paisti pataan. Kaada vesi pannuun ja irroita maut pannusta. Kaada vesi pataan. Lisää kuoritut valkosipulin kynnet, yrtit ja balsamiviinietikka. Leikkaa säilötyt sitruunat lohkoiksi ja lisää pataan. Nosta pata uuniin 150 asteeseen ja anna hautua viisi tuntia. Nosta karitsan paisti padasta ja riivi haarukoilla säikeiksi. Lisää lientä haluamasi määrä lihan joukkoon. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä