Valmista ensin nyhtökana. Nosta koipireidet tilavaan kattilaan. Mittaa päälle sen verran vettä, että broilerit liki peittyvät.
Lisää muut liemiainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja poista pinnalle mahdollisesti kertyvä vaahto.
Keitä keskilämmöllä kannen alla noin tunti, kunnes broilerin liha on hajoavan pehmeää. Nosta koipireidet kattilasta ja anna jäähtyä.
Siivilöi liemi ja keitä sitä kasaan ilman kantta melko kovalla lämmöllä (noin 15 minuuttia), kunnes lientä on jäljellä 2–3 dl.
Irrota liha koipireisistä mahdollisimman tarkkaan (säästä luut lientä varten, katso ohje s. 41).
Lisää lihat liemeen ja nosta jäähtyneenä jääkaappiin tai tarjoa saman tien.
Valmista tortillaletut. Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Jaa taikina 20 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli ne ohuemmiksi letuiksi (Ø 15 cm). Peitä letut heti kelmulla, jotta ne eivät kuivu.
Paista tortillalättyjä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja. Älä paista tortilloja liian pitkään, jotta ne eivät kuivu ja murru.
Siirrä tortillat uunivuokaan ja peitä kelmulla, jolloin tortillat pehmenevät.
Tarjoa tortillat vastapaistettuina nyhtökanan kanssa. Viimeistele annokset korianterilla, tuoreella chilillä ja salaatilla.
* Nyhtökana kannattaa valmistaa jo tarjoamista edeltävänä päivänä, jolloin liha imee itseensä enemmän makua ja tarjoaminen nopeutuu!