Maku

Nuudelikeitto limellä ja ananaksella

30 min
0
0

Nuudelikeitto limellä ja ananaksella

Raikas limen makuinen keitto, johon on helppo upottaa jääkaapin aarteet. Tuore ananas kruunaa kokonaisuuden.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Liemi

  • 4 kplkaffirlimetinlehteä
  • 2 lvettä
  • 2 kplluomukasvisliemikuutio

Kasvikset

  • kplkolme pientä ruotoa lehtikaalta
  • 1 kplpunasipuli
  • 3 kplvarsiselleriä
  • 1 kpltuoretta inkivääriä silputtuna
  • 1,5 rkltuoretta valkosipulia silputtuna

Liha

  • 5 dlchilikastikkeella maustettua nyhtöpossua

Lisukkeet

  • 200 gtäysjyvänuudeleita
  • 1 kpllimen mehu
  • 1/2 kpltuoretta vihreää chiliä
  • 3 kplvartta tuoretaa korianteria
  • 1/4 kplporkkana suikaloituna
  • 2 kplkevätsipulinvartta silputtuna
  • 4 rkltuoretta ananasta silputtuna

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Jos käytät aiemmin valmistettua lihaa, voit hypätä tämän kohdan yli. Jos valmistat lihan keittoa varten nyt, paista se öljyssä pannulla ja mausta chilikastikkeella (esim. sriracha). 

Silppua tuore inkivääri, valkosipuli, punasipuli, lehtikaali ja varsiselleri.

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja lisää öljy.

Lisää inkivääri, valkosipuli, punasipuli, varsiselleri ja lehtikaali pannulle. Kääntele ja varo ettei valkosipuli tai inkivääri pala. 

Paista muutama minuutti. 

Kaada isoon kattilaan 2 litraa vettä ja lisää luomukasvisliemikuutiot ja kaffirlimen lehdet. Kiehauta. 

Lisää kasvikset paistinpannulta kattilaan. 

Lisää liha kattilaan. 

Lisää limen mehu ja kalakastike. 

Lisää nuudelit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. 

Maista keittoa ja mausta lisää jos tarve. 

Annostele keitto kulhoihin ja lisää koristeet. 

Suikaloi porkkana, silppua kevätsipuli ja korianteri sekä ananas. 

Koristele keitto ja mausta vielä tarvittaessa pöydässä kalakastikkeella ja limemehulla. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä