0(0)
Nuudelikeitto limellä ja ananaksella
30 min
Raikas limen makuinen keitto, johon on helppo upottaa jääkaapin aarteet. Tuore ananas kruunaa kokonaisuuden.
Reseptin ainekset
4 annosta
Liemi
4kaffirlimetinlehteä
2 lvettä
2luomukasvisliemikuutiota
Kasvikset
3pientä lehtikaalin lehteä
1punasipuli
3varsiselleriä
1tuore inkivääri silputtuna
1,5 rkltuoretta valkosipulia silputtuna
Liha
5 dlchilikastikkeella maustettua nyhtöpossua
Lisukkeet
200 gtäysjyvänuudeleita
1limen mehu
1/2tuore vihreä chili
3vartta tuoretaa korianteria
1/4porkkana suikaloituna
2kevätsipulinvartta silputtuna
4 rkltuoretta ananasta silputtuna

Jos käytät aiemmin valmistettua lihaa, voit hypätä tämän kohdan yli. Jos valmistat lihan keittoa varten nyt, paista se öljyssä pannulla ja mausta chilikastikkeella (esim. sriracha). 

Silppua tuore inkivääri, valkosipuli, punasipuli, lehtikaali ja varsiselleri.

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja lisää öljy.

Lisää inkivääri, valkosipuli, punasipuli, varsiselleri ja lehtikaali pannulle. Kääntele ja varo ettei valkosipuli tai inkivääri pala. 

Paista muutama minuutti. 

Kaada isoon kattilaan 2 litraa vettä ja lisää luomukasvisliemikuutiot ja kaffirlimen lehdet. Kiehauta. 

Lisää kasvikset paistinpannulta kattilaan. 

Lisää liha kattilaan. 

Lisää limen mehu ja kalakastike. 

Lisää nuudelit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. 

Maista keittoa ja mausta lisää jos tarve. 

Annostele keitto kulhoihin ja lisää koristeet. 

Suikaloi porkkana, silppua kevätsipuli ja korianteri sekä ananas. 

Koristele keitto ja mausta vielä tarvittaessa pöydässä kalakastikkeella ja limemehulla. 

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.