Maku

Nuudeli-possuvokki

50 min
4.7
0

Nuudeli-possuvokki

LA
MA
MU
0
4.7
Helppo ja nopea vokki syntyy nuudeleista, porsaansuikaleista ja vihanneksista.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gporsaanlihasuikaleita
  • 2 rklvihreää currytahnaa
  • 1 kplpurjoa
  • 3 kplporkkanaa
  • 139 gananasta (paloina, säilyke)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 250 griisinuudeleita
  • 2 rklseesaminsiemeniä
  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1 kpllimettiä

Suurus

  • 1/2 dlananastäysmehua (tai säilyketölkin lientä)
  • 3 rklsoijakastiketta (makeaa, esim. ketjap manis)
  • 2 rklvihreää currytahnaa
  • 1/2 rklperunajauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita currytahna porsaansuikaleisiin. Anna maustua huoneenlämmössä 15–30 minuuttia.

Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi. Valuta ananas, mutta säästä liemi.

Paista lihasuikaleet öljyssä melko kovalla lämmöllä kypsiksi ja kauniin värisiksi. Siirrä lihat lautaselle.

Paista purjot ja porkkanat nopeasti pannussa.

Pehmennä riisinuudelit kuumassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja pätki ne saksilla lyhyemmiksi.

Sekoita suurus.

Yhdistä pannussa lihat, kasvikset ja nuudelit. Lisää suurus koko ajan sekoittaen. Hauduta keskilämmöllä nuudelivokkia sekoitellen, kunnes suurus saostuu.

Tarkista nuudelivokin maku. Viimeistele nuudelivokki seesaminsiemenillä, tuoreella korianterilla ja limetillä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä