Maku

Nutelladonitsit

35 min
0
0

Nutelladonitsit

Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos
Paista nopeat ja helpot nutelladonitsit uunissa ja kuorruta ne nutellakuorrutteella sekä strösseleillä.

Ainekset (9 kpl)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 30 gvoita (+ hieman voiteluun)
  • 3/4 dlNutellaa
  • 3/4 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3/4 dlpiimää

Kuorrute

  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 2 rklNutellaa
  • 2 rklkevytmaitoa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Voitele donitsivuoka voilla, laita sivuun. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Yhdistä jauhot ja ruokasooda.

Sulata voi ja anna hieman sulaa. Toisessa kulhossa sekoita yhteen Nutella, sokeri, muna ja piimä. Lisää voisula joukkoon.

Yhdistä jauhoseos märkiin aineisiin, sekoita nopeasti yhteen ja lopeta sekoittaminen heti kun jauhoviiruja ei enää näy.

Lusikoi seos pursotinpussiin, leikkaa pussin pää auki ja pursota vuoan koloihin. Täytä kolot lähes täyteen, jätä n. sentin kohoamisvara.

Paista uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes donitsit ovat kohonneet ja keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

Anna jäähtyä vuoassa n. 5 minuuttia, ota sitten vuoasta ja anna jäähtyä ritilällä.

Valmista kuorrute vatkaamalla aineet yhteen vispilällä. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai maitoa saadaksesi sopivan rakenteen. Kuorrutteen tulee olla tarpeeksi paksua, jotta se muodostaa läpinäkymättömän kuorrutteen donitsin pinnalle.

Dippaa donitsin päällypuoli kuorrutteeseen, laita ritilälle ja anna ylimääräisen kuorrutteen valua (leivinpaperi alla on hyvä idea!). Koristele strösseleillä ja anna kuorrutteen jähmettyä.

Nauti nutelladonitsit mieluusti samana päivänä.

MITÄ PIDIT?
0