Maku

Nutella-suklaakuppikakut

40 min
5
0

Nutella-suklaakuppikakut

Nutellafanin unelmakuppikakkujen kuorrutus vatkautuu voista, suklaasta, Nutellasta ja sokerista. Takuumakea herkku!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Kuppikakut

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata
  • 200 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 3 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gsuklaa-pähkinälevitettä (1 dl Nutellaa)

Pinnalle

  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 30 gsuklaata (1/2 dl rouhittuna)
  • 2 rklsuklaakastiketta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista Nutella-suklaakuppikakut näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa välillä sekoitellen. Anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Kaada suklaa joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää Nutella ja vatkaa seos kuohkeaksi.

Levitä tai pursota Nutella-suklaakuorrutus kuppikakuille. Koristele rouhituilla hasselpähkinöillä, suklaarouheella ja -kastikkeella.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä