Maku

Nutella-suklaakuppikakut

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Nutellafanin unelmakuppikakkujen kuorrutus vatkautuu voista, suklaasta, Nutellasta ja sokerista. Takuumakea herkku!
5
0
Julkaistu: 9.9.2016


Reseptin ainekset (12 kpl)

Kuppikakut

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata
  • 200 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 3 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gsuklaa-pähkinälevitettä (1 dl Nutellaa)

Pinnalle

  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 30 gsuklaata (1/2 dl rouhittuna)
  • 2 rklsuklaakastiketta
Tulosta

Valmista Nutella-suklaakuppikakut näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa välillä sekoitellen. Anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Kaada suklaa joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää Nutella ja vatkaa seos kuohkeaksi.

Levitä tai pursota Nutella-suklaakuorrutus kuppikakuille. Koristele rouhituilla hasselpähkinöillä, suklaarouheella ja -kastikkeella.

Kommentoi »