5(4)
Nutella-suklaakuppikakut
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Nutellafanin unelmakuppikakkujen kuorrutus vatkautuu voista, suklaasta, Nutellasta ja sokerista. Takuumakea herkku!
9.9.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Kuppikakut
150 gvoita
3 kplmunaa (M-koko)
2 1/2 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 dlturkkilaista jogurttia
Kuorrutus
100 gtummaa suklaata
200 gvoita (huoneenlämpöisenä)
3 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
100 gsuklaa-pähkinälevitettä (1 dl Nutellaa)
Pinnalle
1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
30 gsuklaata (1/2 dl rouhittuna)
2 rklsuklaakastiketta

Valmista Nutella-suklaakuppikakut näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa välillä sekoitellen. Anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Kaada suklaa joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää Nutella ja vatkaa seos kuohkeaksi.

Levitä tai pursota Nutella-suklaakuorrutus kuppikakuille. Koristele rouhituilla hasselpähkinöillä, suklaarouheella ja -kastikkeella.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.