Maku

Nutella-pavlovat

1 h 15 min
5
0

Nutella-pavlovat

Nutellalla maustetut minikokoiset suklaapavlovat ovat täydellinen kesäherkku. Täydellisen sitkoisiksi paistetut minipavlovat viimeistellään kermavaahdolla, tuoreilla marjoilla ja suklaarouheella.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 kpl)

  • 3 kplvalkuaista
  • 150 gsokeria
  • 1 tlomenaviinietikkaa
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 1/2 rklNutellaa (hieman lämmitettynä)

Lisäksi

  • 2 dlkuohukermaa
  • 50 gtummaa suklaata
  • vadelmia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Ota munanvalkuaiset ajoissa huoneenlämpöön. Munat kannattaa kuitenkin erotella kylminä, valkuainen ja keltuainen pysyvät näin paljon helpommin erillään.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen, lämmitä Nutella lämpöiseksi ja juoksevammaksi, anna hieman jäähtyä.
Vaahdota valkuaisia puhtaassa kulhossa noin minuutin ajan tai kunnes vaahdon rakenne on sopivan jämäkkä, ei kuitenkaan liian kova. Ala lisätä sokeria lusikallinen kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa vielä 1-2 minuuttia sen jälkeen kun kaikki sokeri on lisätty, jotta sokeri liukenee valkuaisten joukkoon. Siivilöi valmiiseen marenkivaahtoon kaakaojauhe, sekoita joukkoon lisäksi viinietikka ja hieman jäähtynyt Nutella. Varo ettet lässäytä vaahtoa liialla sekoittamisella, siihen saa jäädä pari vaaleaa ja suklaista viirua.

Lusikoi vaahdosta n. 5 kpl marenkeja leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille, tee marenkien keskelle lusikalla kolo. Marengit leviävät hieman, joten jätä niille hieman leviämisvaraa.

Laita pelti uuniin, laske lämpötilaa 150 asteeseen ja paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, raota ovea ja ota uunista virta pois. Anna marenkien kuivua kiinni olevassa uunissa vielä n. 30 minuuttia.

Kokoa marengit seuraavalla tavalla: Vaahdota kermavaahto jämäkäksi vaahdoksi, lusikoi sitä reilusti marenkien päälle. Ripottele pinnalle rouhittua suklaata ja reilusti vadelmia. Tarjoile heti.

Vinkki!

- Voit testata onko sokeri liuennut vaahtoon ottamalla vaahtoa hieman sormien väliin. Jos tunnet sokerikiteitä, jatka vielä vatkaamista.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä