Maku

Nutella-laskiaispullat – sopivasti överien herkkupullien sisällä ihastuttaa pähkinäinen suklaatäyte

2 h 55 min
KA
0
0

Nutella-laskiaispullat ovat jokaisen Nutellan ystävän unelmien täyttymys! Nämä suklaiset pullat täytetään Nutellalla ja kaveriksi pursotetaan kunnon annos kermavaahtoa. Nam!
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (10 kpl)

Pullat

  • 6 dlvehnäjauhoja (6-7 dl)
  • 25 ghiivaa
  • 2 1/2 dlmaitoa
  • 100 gvoita
  • 3 rklsokeria
  • 1 kplmunaa (voiteluun)

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlNutellaa
  • tomusokeria (koristeluun)

Tee näin

2 h 55 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 55 min

Nutella-laskiaispullat valmistuvat näin:

  1. Murusta hiiva suureen kulhoon.
  2. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä 37 asteeseen. Kaada neste hiivan joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  3. Lisää sokeri ja noin puolet vehnäjauhoista, sekoita puuhaarukalla. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan käsin alustaen. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin tai kulhon reunoihin.
  4. Peitä vaivattu taikina liinalla, anna kohota vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla, leikkaa noin 10–12 palaan (jos haluat suuria pullia). Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille kohoamaan peitettyinä. Anna kohota n. 45–60 minuuttia.
  6. Voitele pullat munalla, laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista pullia noin 9 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
  7. Leikkaa pullista hatut pois. Vaahdota kermavaahto kuohkeaksi.
  8. Levitä pullan pohjalle ruokalusikallinen Nutellaa, pursota tai levitä kermavaahto. Laita kansi päälle ja viimeistele tomusokerilla.
MITÄ PIDIT?
0