Maku

Nutella-laskiaispullat

0
0

Nutella-laskiaispullat

Laskiaispullat täytetään perinteisen hillon tai mantelimassan sijasta Nutellalla - ja tietty kermavaahdolla!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 6 dlvehnäjauhoja (6-7 dl)
  • 25 ghiivaa
  • 2 1/2 dlmaitoa
  • 100 gvoita
  • 3 rklsokeria
  • 1 kplmunaa (voiteluun)

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlNutellaa
  • tomusokeria (koristeluun)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Murusta hiiva suureen kulhoon.

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä 37 asteeseen. Kaada neste hiivan joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut.

Lisää sokeri ja noin puolet vehnäjauhoista, sekoita puuhaarukalla. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan käsin alustaen. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin tai kulhon reunoihin.

Peitä vaivattu taikina liinalla, anna kohota vedottomassa paikassa n. 45 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla, leikkaa n. 10-12 palaan (jos haluat suuria pullia). Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille kohoamaan peitettyinä. Anna kohota n. 45-60 minuuttia.

Voitele pullat munalla, laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista pullia n. 9 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Leikkaa pullista hatut pois.

Vaahdota kermavaahto kuohkeaksi.

Levitä pullan pohjalle n. ruokalusikallinen Nutellaa, pursota tai levitä kermavaahto. Laita kansi päälle ja viimeistele vielä tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä