Maku

Nutella-kerrosjuustokakku

6 h 30 min
4.3
4

Nutella-kerrosjuustokakku

MU
4
4.3
Hurmaava kolmen kerroksen juustokakku on jokaisen Nutella-fanin toiveherkku! Nutella-kerrosjuustokakku sopii täydellisesti myös juhliin, sillä kakku kannattaa tehdä jääkaappiin odottamaan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 palaa)

Keksipohja

  • 260 gkeksejä (kanelikeksejä, LU Bastogne)
  • 100 gvoita

Vaalea täyte

  • 330 gvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 prk esim. Valio vanhan ajan vaniljakastiketta)
  • 300 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 1 dltomusokeria
  • 3 kplliivatelehteä
  • 1 rklsitruunamehua

Tumma täyte

  • 350 gsuklaa-pähkinälevitettä (1 prk Nutellaa)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplliivatelehteä
  • 2 rklkuohukermaa (tai muuta kermaa)

Päälle

  • 200 gcashewpähkinöitä (ja pekaani- sekä hasselpähkinöitä paahdettuna)

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. 

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella päältä painaen. Sulata voi ja sekoita siihen keksimuru.

Painele keksimurska lusikan avulla tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista vaalea mousse. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista maustamaton tuorejuusto samalla vatkaimella. Yhdistä vaniljavaahto ja tuorejuusto toisiinsa varovasti nostellen. Mausta tomusokerilla.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun.

Sekoita kuuma liivateliemi tuorejuustoseokseen. Kaada vaalea mousse pohjan päälle. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa pari tuntia ennen kuin lisäät toisen täytteen.

Valmista tumma mousse. Notkista pähkinäsuklaatahna lämmittämällä sitä hetki mikroaaltouunissa (360 W ja 30–60 s). Siirrä tahna ennen lämmittämistä erilliseen kulhoon. Lyhyt lämmitys riittää.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä pähkinäsuklaatahna ja kermavaahto toisiinsa.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimäärinen vesi pois ja liuota liivatteet kermaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin.

Kaada tumma mousse tasaisesti vaalean moussekerroksen päälle. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa 5–6 tuntia, mielellään yön yli.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Rouhi ne veitsellä karkeaksi.

Irrota kakku varovasti veitsen avulla vuoan reunoista. Nosta kakku vadille.

Koristele kakun pinta rouhituilla pähkinöillä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä