Maku

Nötköttipatee

1 h 15 min
0
0

Nötköttipatee

GL
LA
MA
0
0
Teksti Keijo Hartonen, Risto Puolimatka
Kuvat Keijo Hartonen, Risto Puolimatka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplsipulia (paloiteltuna)
  • 400 gnaudanlihasäilykettä
  • 1 kplomenaa (paloiteltuna)
  • 1 kplmunaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklkalakastiketta
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 1 tlmustapippuria
  • 170 gpekonia

Koristeluun

  • 1/2 dltuoretta basilikaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Halkaise chili, poista siemenet ja pilko. Hienonna kaikki ainekset pekonia lukuunottamatta tehosekoittimessa karkeaksi. Mausta seos mustapippurilla.

Vuoraa pekonilla noin litran vetoinen vuoka (tai vaikka kaksi alumiinifoliovuokaa) ja täytä seoksella. Kypsennä uunissa 175 asteessa vesihauteessa noin tunti. Jäähdytä.

Koristele nötköttipatee basilikalla. Nötköttipatee maistuu karpalohyytelön kera sellaisenaan tai eväänä ruisleivän päällä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä