Norjalainen rieska (Lefse)

14 h
5
0

Norjalainen rieska (Lefse)

MU
0
5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 8 dlperunasosetta
  • 100 gvoita
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlvehnäjauhoja

Tee näin

14 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN12 h

Sekoita survottujen perunoiden joukkoon pehmeä voi, kerma, sokeri ja suola. Hiero seos tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään kymmeneksi tunniksi.

Puristele taikinan joukkoon vehnäjauhot. Ota taikinasta Ø noin kolmen sentin pallosia. Kauli yksi lefse kerrallaan jauhotetulla pöydällä ohueksi letuksi. Painele haarukalla kuvioita letun pintaan. Paista rieska kuumalla kuivalla pannulla ruskeapilkulliseksi, molemmin puolin. Tee kaikki lefset näin ja pidä ne pinottuina.

Sivele valmiit norjalaiset rieskat voilla ja tarjoa lefset lämpiminä.

•Kokeile ripotella kuuman, voidellun lefsen pintaan kanelia ja sokeria.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä