Maku

Norjalainen rieska (Lefse)

14 h
{
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
12 h
MU
5
0
Julkaistu: 7.11.2005


Ainekset (25 kpl)

  • 8 dlperunasosetta
  • 100 gvoita
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
Tulosta

Sekoita survottujen perunoiden joukkoon pehmeä voi, kerma, sokeri ja suola. Hiero seos tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään kymmeneksi tunniksi.

Puristele taikinan joukkoon vehnäjauhot. Ota taikinasta Ø noin kolmen sentin pallosia. Kauli yksi lefse kerrallaan jauhotetulla pöydällä ohueksi letuksi. Painele haarukalla kuvioita letun pintaan. Paista rieska kuumalla kuivalla pannulla ruskeapilkulliseksi, molemmin puolin. Tee kaikki lefset näin ja pidä ne pinottuina.

Sivele valmiit norjalaiset rieskat voilla ja tarjoa lefset lämpiminä.

•Kokeile ripotella kuuman, voidellun lefsen pintaan kanelia ja sokeria.

Kommentoi »