Kotivinkki

Nopeat ruis-perunalimput

2 h 20 min
0
0

Nopeat ruis-perunalimput

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

  • 8 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 dlperunasosejauhetta
  • ½ dlsiirappia
  • (1 tl kuminaa)
  • noin 15 dlruisleipäainesta

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN2 h 20 min

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veden joukkoon. Lisää veteen perunasosejauhe, siirappi ja halutessasi kumina. Sekoita hyvin.

2. Alusta seoksen joukkoon sen verran ruisleipäainesta, että taikina on pehmeää ja alkaa vaivatessa irrota käsistä.

3. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä noin tunnin ajan.

4. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Muotoile palat limpuiksi. Nosta limput leivinpaperille uunipellille ja kohota 40 minuuttia.

5. Ripottele leipien pinnalle jauhoja ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 40 minuuttia. Nosta leivät jäähtymään ritilälle ja peitä ne jäähtymisen ajaksi liinalla.
 

Vinkki!

Annoksesta tulee 3 limppua.
Leivo nopsa ruisleipä valmiista ruisleipä- aineksesta ja peruna­sosejauheesta. Siirappi tuo limppuihin makeutta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä