Maku

Nopea tonnikalaseljanka

40 min
0
0

Nopea tonnikalaseljanka

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplperunaa
  • 1/2 kplmaustekurkkuja
  • 8 kplkivettömiä oliiveja
  • 2 kplsipulia
  • 15 dlvettä
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 2 kplkalaliemikuutioita
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 150 gtonnikalaa vedessä
  • 230 gherkkusieniä (viipaloituna)
  • 3 rkltuoretta tilliä
  • 3 rklpersiljaa
  • 1/2 kplsitruunaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Puolita oliivit ja viipaloi maustekurkun puolikas.

Suojaudu sipulin itkettäviltä aromaattisilta öljyiltä. Voit Joonaksen tapaan vetää päähäsi sukelluslasit tai puolita ja kuori sipulit kylmän juoksevan veden alla. Kuoret saat näppärästi irti, kun ensin halkaiset kokonaiset sipulit ja vasta sitten poistat kuoret. Pidä sipulia leikatessa sormenpääsi poissa veitsen terän tieltä koukistamalla sipulia pitelevän käden sormia hieman kämmeneen päin.

Pane kattilaan vesi, tomaattipyree ja mausteet. Paloittele liemikuutio ennen kattilaan lisäämistä. 

Kippaa kiehuvan liemen sekaan perunakuutiot, oliivipalat sekä sipuli- ja maustekurkkuviipaleet. Keitä miedolla lämmöllä, välillä hämmentäen 8–10 minuuttia. Lisää kattilaan siis ensin raaka-aineet, jotka vaativat pidemmän kypsymisajan tai joista saat keittoon enemmän makua.

Pane lasiin tuoretta tilliä ja persiljaa ja silppua ne saksien kärjillä hienoksi. Tilli kannattaa hienontaa veitsellä leikkuulaudalla tai saksilla suoraan tillinipusta. Näin tillisilpusta ei tule kosteaa mössöä. Tarvitset yrttisilppua vajaan desin, lisää se keittoon valutettujen herkkusienten ja tonnikalapalojen kanssa. Kiehauta tonnikalaseljanka. Poista sitruunasta kuoret ja lisää viipaleet kalakeittoon. Ota kattila heti pois levyltä ja nautiskele nopea tonnikalaseljanka kuumana.

Vinkki!

Tiesitkö, että kauppojen perunapusseissa on nykyisin kolme eri värikoodia, niistä tunnistat helposti kuhunkin ruokaan sopivan perunan. Nappaa keittoja varten vihreitä kiinteitä tai keltaisia yleisperunalajikkeita. Punaisia eli jauhoisia lajikkeita voit käyttää muusiin ja uuniperunoiksi.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä