Maku

Nopea spagetti bolognese

25 min
LA
MU
3.92
3


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gspagettia
  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 250 gkasvissekoitusta (pakaste)
  • 2 dlvettä
  • 1/4 tlpippurisekoitusta

Lisäksi

  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Pane spagetin keitinvesi kiehumaan. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuumenna pannulla öljyä. Lisää sipulisilput ja paista ne pehmeiksi. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista.

Kaada pannulle tomaattimurska tai -survos. Kuumenna kiehuvaksi. Murentele joukkoon liemikuutiot. Vähennä lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen sakeaksi.

Pane spagetti kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kastikkeeseen keittovihannekset sekä vähän vettä ja anna kypsyä, kunnes spagetti on valmista.

Mausta bolognese-kastike lopuksi myllystä rouhitulla pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa bolognese valutetun spagetin kanssa. Kata pöytään juustoraastetta spagetin maustamista varten.

MITÄ PIDIT?
3.92