Kotivinkki

Nopea raparperipiirakka

{
Aktiivinen
Passiivinen
Pikaraparperipiirakka tehdään valmistaikinasta.
1
0
Julkaistu: 13.3.2012


Reseptin ainekset

  • 400 gpakastettua kauramurotaikinaa
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • kananmuna voiteluun
  • vehnäjauhoja kaulitsemiseen

TÄYTE:

  • noin 300 graparperia
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 dlsokeria

KORISTELUUN JA TARJOILUUN:

  • seesaminsiemeniä
  • muutama mansikka
  • vaniljakastiketta tai -jäätelöä
Tulosta

1.Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Ota neljäsosa taikinasta erilleen piiraan ristikkoa varten. Voitele vuoka.

2. Ripottele vehnäjauhoja leivinalustalle ennen kuin kaulitset taikinan, koska se murenee helposti. Kauli taikina ja asettele se vuoan pohjalle ja reunoille. Kaulitse myös ristikkotaikina ja vetele siitä taikinapyörällä 8–10 nauhaa, joiden leveys on noin 1 sentti.

3. Voitele nauhat kananmunalla ja ripottele niiden päälle seesaminsiemeniä.

4. Kuori ja pilko raparperit. Sekoita sokerit palojen joukkoon ja asettele palat taikinapohjan päälle. Asettele taikinanauhat ristikoksi ja piiraan reunoille.

5. Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes se on kypsä.

6. Koristele raparperipiirakka halutessasi mansikanpaloilla ja tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Raparperin kanssa on hyvä tarjoilla samalla jotain maitotuotetta, koska raparperit sisältävät oksaalihappoa, joka kuluttaa kalsiumia.

Kommentoi »