Nopea raparperihyve

30 min
3
0

Nopea raparperihyve

KA
0
3
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 graparperia
  • 1 rklvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlkanelia
  • 8 kplpikkuleipiä (esim. Wilhelmiina)

Marenki

  • 2 kplvalkuaista
  • 1/2 dlsokeria

Tarjoiluun

  • 5 dlvaniljajäätelöä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Huuhtele raparperit ja leikkaa paloiksi. Kuumenna rasva pannulla ja lisää raparperit, fariinisokeri ja kaneli. Anna seoksen hautua hiljalleen, kunnes raparperit ovat pehmeitä.

Asettele pikkuleivät leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle ja jaa raparperitäyte keksien päälle. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon. Levitä marenki raparperien päälle ja pane 200-asteiseen uuniin, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa raparperihyve vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

•Pannulla lepytetyt raparperit maistuvat myös sellaisenaan vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä