Nopea ragukastike ja parmesaanipolenta

20 min
1
0

Nopea ragukastike ja parmesaanipolenta

Valmiista nyhtöpossusta syntyy nopeasti tomaattinen ragukastike, joka sopii täydellisesti pehmeän täyteläisen polentan kanssa. Kiehauta maissista valmistetut polentasuurimot vedessä ja lisää joukkoon reilusti parmesaania. Hellivän hyvä ruoka on valmis!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Ragukastike

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 400 gnyhtöpossua
  • 800 gtomaattimurskaa (kaksi tölkkiä)
  • suolaa ja mustapippuria

Polenta

  • 7 dlvettä
  • 2 dlpolentaa
  • 2 rklvoita
  • 50 gparmesaania
  • suolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeäksi lorauksessa oliiviöljyä. Lisää mukaan valmis nyhtöpossu ja kääntele muutama minuutti pannulla. Kaada joukkoon tomaattimurska. Anna kuplia keskilämmöllä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna vesi kattilassa keskilämmöllä kiehuvaksi. Kaada joukkoon hiljalleen polenta koko ajan sekoittaen. Kypsennä sekoitellen 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon voi ja hienoksi raastettu parmesaani. Mausta suolalla.

Lusikoi pehmeä polenta ja ragukastike lautasille. Raasta päälle aavistus parmesaania. Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa.

Vinkki!

Voit käyttää nyhtöpossun tilalta myös pieneksi revittyä karjanpaistilihaa!
MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä